Woonbedrijf ieder1: Samen met Kleissen streven naar houdbare huisvesting

Al ruim twee jaar is Kleissen betrokken bij het planmatig onderhoud van Woonbedrijf ieder1. Dit betreft werkzaamheden zoals het vernieuwen van installaties, keukens, badkamers en schilderwerk in huurwoningen in Deventer en Zutphen. Frenck Megens, projectmanager bij Woonbedrijf ieder1: “Woonbedrijf ieder1 heeft een gevarieerd bezit van 15.000 eenheden waaronder karakteristieke, oude panden. We willen dat onze woningen duurzaam zijn. Dat betekent energiezuinig, maar ook dat ons woningbestand levensbestendig en veilig is. Klaar voor de toekomst dus. Voor de projecten planmatig onderhoud hebben we daar passende adviseurs bij gezocht.”

Bertwin Fidder, projectmanager bij Woonbedrijf ieder1: “Als regiecorporatie kiezen we ervoor om bepaalde onderdelen van ons werk uit te besteden. Het planmatig onderhoud van onze woningen wordt uitgevoerd in grootschalige projecten die veel capaciteit en specifieke kennis vragen. Dat hebben we niet allemaal ‘in huis’. Daarom hebben we een aantal adviesbureaus aangetrokken die ons hierbij ondersteunen en adviseren. Kleissen is daar één van.”

De taken van Kleissen voor het onderhoudsproject zijn onder andere ondersteuning bij de voorbereiding, inspecties van de woningen, advies over contractvormen en begeleiding van de uitvoering. Bertwin Fidder: “De mensen van Kleissen zien in de breedte wat er nodig is om het project soepel te laten verlopen. Ze pakken zaken pro-actief op en kunnen vlot schakelen. Ze maken onderdeel uit van onze flexibele schil.” Frenck Megens vult aan: “De werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, van schilderwerk tot constructieve aanpassingen en asbestverwijdering, maar op elk vlak kunnen ze kwalitatief goed en inhoudelijk advies leveren. Daardoor voel ik me echt ontzorgd. In feite hebben Woonbedrijf ieder1 en Kleissen hetzelfde doel,” besluit hij. “We streven allebei naar houdbare huisvesting voor onze gebruikers. Dan kun je samen veel bereiken!”

Deel dit bericht