VVE opdracht Da Costakade in Amsterdam

Voor een Vereniging van Eigenaren in Amsterdam (ca. 90 wooneenheden en winkels) begeleiden we bij Kleissen al enkele jaren grote onderhoudsklussen.

Onze werkzaamheden betreffen het in beeld brengen van het onderhoudsproject, het afstemmen van het plan van aanpak met de VVE, aanvraag van de omgevingsvergunning, houden van een aanbesteding en het begeleiden van de uitvoering t/m de oplevering. Na een grote schilder(onderhouds)beurt aan de achtergevels en het aanbrengen van een 1.200 m2 groendak op de binnentuin, was het onlangs tijd voor het vervangen van de voorzetgevels boven de winkelpuien.

Deze voorzetgevels bestonden uit multiplex platen waarop steenstrips waren aangebracht. De betreffende voorzetgevels zijn destijds slecht aangebracht, zo was er slechte ventilatie en waren er slechte aansluitingen en lekkages waardoor ze nu vervangen moesten worden. Omdat de gevels onderdeel zijn van beschermd stadsgezicht, heeft onze projectmanager Paul Verbeek afstemming gezocht met Welstand. Zij waren niet enthousiast over het wederom aanbrengen van steenstrips en wilden een hoogwaardiger product.

Na veel opties te hebben bekeken hebben we de oplossing gevonden. De gevels zijn nu uitgevoerd met antraciet gepatineerde zinken plankprofielen. Het resultaat mag er zijn!
Onze projectmanager Paul Verbeek vertelt u graag meer over dit project en soortgelijke projecten.

 oude situatie

 groendak

Deel dit bericht