Verduurzaming WEBO in Rijssen

Ruim 2.000 panelen maken van het dak van WEBO een duurzame energiecentrale! WEBO schakelde ons, voor het binnenhalen van de SDE subsidie en de totstandkoming van het zonnedak, in voor een besparing van 343 ton CO2.

De vraag

WEBO had concrete plannen voor het (verder) verduurzamen van haar fabrieks- en kantoorpand gelegen aan de Spoelerstraat in Rijssen. Eén hiervan was het duurzaam opwekken van stroom middels zonne-energie, waarvoor een SDE subsidie werd binnengehaald. Het systeem dat hierna samen met ons tot stand kwam, zorgt jaarlijks voor meer dan 570.000 kWh aan groene stroom, overeenkomstig met het stroomverbruik van 204 gemiddelde huishoudens per jaar. Qua CO2-reductie gaan de zonnepanelen zorgen voor een besparing van 343 ton CO2.

 

Bij WEBO, in 1988 opgericht in Rijssen, neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen een centrale plaats in haar werkwijze in. WEBO is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, HSB-elementen en gevelelementen onder het merk Steigerloos® Bouwen. WEBO gebruikt uitsluitend duurzaam hout, de enige grondstof die CO2 opslaat. Daarnaast beschikt WEBO over FSC®, PEFC™ en STIP® certificering en lopen zij voorop in circulair bouwen. Aan de bestaande MVO maatregelen kan dus sinds december 2019 een duurzame energiecentrale op het eigen dak van WEBO worden toegevoegd.

 

Installateur KiesZon B.V. heeft het zonnedak gerealiseerd in opdracht van WEBO, het zonnedak werd medio december 2019 in bedrijf gesteld. Voor KiesZon, dochter-onderneming van duurzame energieleverancier Greenchoice, betekende de realisatie van het zonnedak van WEBO het tweede zonnestroomproject in Rijssen. Momenteel wordt ook Zunneweide Riessen gerealiseerd naast de N350 tussen Rijssen en Holten.

 

Projectmanager Koen Schage verzorgde de complete proces- en projectsturing. Daaronder viel onder meer de constructieve controle, prijs- en contractvorming en begeleiding bij de uitvoering en oplevering. Bij Kleissen hebben we ondertussen veel ervaring opgedaan met deze subsidieregeling (de SDE subsidie opent weer in maart 2020). Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op via k.schage@kleissen.nl of 074-2670111.

 

Deel dit bericht