Schoolvoorbeeld van pragmatisch renoveren

Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen wint een aanbesteding voor renovatie en verduurzaming van Mariëndael in Arnhem, een school voor speciaal onderwijs aan leerlingen met een beperking. Hoe zorg je ervoor dat de lessen probleemloos kunnen doorgaan tijdens de verbouwing?

Sander Cok is teamleider VMBO-TL bovenbouw en ‘bouwpastoor’ namens opdrachtgever Mariëndael. Paul Verbeek is projectmanager bij Kleissen, specialist in gebruikersvriendelijke, duurzame en circulaire huisvesting of (zoals zij het zelf graag noemen) #houdbarehuisvesting. We vroegen naar hun ervaringen met Ter Steege Bouw Vastgoed binnen het bouwteam.

De uitdaging was helder: maak een bestaande school toekomstklaar terwijl ondertussen het onderwijs aan de leerlingen zo veel mogelijk ongehinderd door kan gaan. verwachting wordt het werk medio juni 2020 opgeleverd. Mariëndael beschikt dan over een toekomstwaardig, functioneel schoolgebouw: energiezuinig dankzij een nieuwe thermische schil, gasloos en duurzaam, mede dankzij een dak vol met zonnepanelen.

Lees hier het hele interview met Sander Cok en Paul Verbeek.

Deel dit bericht