Verbouw en renovatie Kulturhus te Losser

De opdrachtgever:

Gemeente Losser

 

De vraag:

Opdrachtgever is al jaren bezig om het gemeentehuis om te turnen tot een Kulturhus. Na goedkeuring van de gemeenteraad moet uiterlijk 30 november 2017 de oplevering plaatsvinden. Aansluitend dienen de wensen en eisen van de huurders verwerkt te worden, zodat vanaf januari 2018 het Kulturhus Losser open kan.

Kleissen wordt gevraagd om binnen budget, gezien eerdere fiasco’s in de gemeente Losser een absolute voorwaarde, en binnen de gestelde planning de aannemers te selecteren en het uitvoeringstraject te begeleiden.

Onze oplossing:

Met de beperkte bouwkundige tekeningen is er een aanbesteding gehouden onder de bouwkundige aannemers en voor de installaties is er een design en build constructie opgezet. Doordat er een goede kostenraming lag van Kleissens voorgangers en gunstige inschrijvingen ontvangen waren, kon gedurende de uitvoering het wensen- en eisenpakket van de gemeente volledig worden gehonoreerd met een nog mooier eindresultaat (doordat er meer gedaan kon worden dan oorspronkelijk gedacht).

 

Ecologische duurzaamheid:

Door het vervangen van slecht isolerende onderdelen in de gevel is de schil van het gebouw beter isolerend geworden. Daarnaast is er geïnvesteerd in een warmtepomp i.p.v. een extra koelmachine.

Als vloerafwerking is gekozen voor een product gemaakt van gerecyclede vissersnetten. Overal is LED-verlichting toegepast en het gebouw heeft een 2e leven gekregen i.p.v. dat het gesloopt is.

Sociale duurzaamheid:

Het klimaat binnen is verbeterd d.m.v. het verbeteren van de gevel, koudeval is opgelost. Het gebouw is toegankelijker geworden door een nieuwe lift. In de kantoortuin zijn de barrières tussen de verschillende afdelingen verdwenen en nieuw meubilair zorgt voor een betere werkomgeving.

Tevens zorgt een nieuwe strakke afwerking voor een betere werkomgeving.

Dynamische duurzaamheid:

Zoals gemeld heeft het gebouw een 2e leven gekregen. Door het aanpassen van de ouderwetse hokjes-indeling naar een meer open structuur is het gebouw flexibeler geworden en kan het langer gebruikt worden.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar