Woondiensten Triada te Heerde

De opdrachtgever:

Triada is een woonstichting met ruim 6.500 woningen verspreid over Hattem, Heerde, Epe en andere buurtdorpen.

De vraag:

Triada wil vóór 2021 haar volledige woningbezit op gemiddeld energielabel B hebben. Dat is geheel volgens de afspraken uit het energieconvenant van de branche met de overheid uit 2012. Daarvoor investeert Triada in de periode 2009-2020 in totaal circa € 100 miljoen in energiemaatregelen. Naast deze verduurzamingsopgave worden gelijktijdig cyclische meerjarig onderhoud en asbestsanering aan de woningen uitgevoerd. Triada heeft Kleissen gevraagd om de begeleiding op zich te nemen van de aanbesteding, de bouwteamfase en de opstart van de uitvoering van het verduurzamen van de verschillende clusters woningen.

Onze oplossing:

Bij de uitvraagstukken t.b.v. de aanbestedingen denkt Kleissen na over de wijze waarop aannemers worden gestimuleerd om duurzame maatregelen toe te passen. Naast de verduurzamingsmaatregelen wordt ook uitgevraagd en beoordeeld hoe de aannemer om wil gaan met de bewoners in een bewoonde situatie en welke slimme maatregelen en innovaties de aannemer voorstelt. Hiermee helpen wij Triada om hun doelstelling te behalen om eind 2020 voor al hun woningen gemiddeld een energielabel B (EnergieIndex van 1,25) te hebben en het woonplezier van hun huurders te vergroten.

Ecologische duurzaamheid:

  • Besparen op energieverbruik door toevoeging van isolatie aan de woningen.
  • Besparen op (fossiele) energie door gebruik van warmtepompen en zonnecollectoren.
  • Opwek van groene energie middels toepassing van zonnepanelen op woningdaken.
  • Faciliteren van energiebesparing door LED lampen te verstrekken aan huurders (energiebesparingspakket).

Sociale duurzaamheid:

  • De huurder bewust maken van de impact van de bewoners op het energieverbruik door het verstrekken van energiebesparingspakketten.
  • Het verhogen van het wooncomfort en binnenklimaat van de bewoners door toepassing van energetische maatregelen aan de woning.
  • Inzicht bieden in energieverbruik en besparingskansen van de huurder met de website triada-energiezien.nl waarbij de huurder zijn energieverbruik terugziet.

Dynamische duurzaamheid:

  • Bij de toepassing van energetische maatregelen wordt ook gekeken naar de flexibele inzetbaarheid van de woningen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor dakisolatie i.p.v. voor zoldervloerisolatie wordt de flexibele functionaliteit van de zolder gewaarborgd zodat deze naar keuze van de bewoners naast opslagruimte ook kunnen worden ingezet als extra slaapkamer.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar