Renovatie appartementen Oeverlanden Oud te Meppel

De opdrachtgever:

Zorgroep Noorderboog is, als opdrachtgever, voornemens om de bestaande 2 gebouwen aan de Reestlaan 4 t/m 98 te Meppel te renoveren. De huidige indeling voldoet niet meer aan de eisen.

Oeverlanden Oud maakt deel uit van een woonzorglocatie aan de Reestlaan in Meppel. Het wooncomplex is verkocht aan een Belgische belegger. Middels een triple-net-huurovereenkomst huurt Zorgroep Noorderboog het woongebouw terug. Met de nieuwe verhuurder is afgesproken dat Zorgroep Noorderboog de twee woontorens van het complex gaat renoveren.

Het plan bestaat uit renovatie van 48 appartementen en algemene ruimten aan de Reestlaan 4 t/m 98 (2 appartementen gebouwen). De uitvoering zal in 2 fasen (per gebouw) dienen te geschieden. Tijdens de werkzaamheden aan het ene gebouw is het andere gebouw nog bewoond.

De vraag:

Zorggroep Noorderboog heeft ons gevraagd haar te ondersteunen bij het gehele projectmanagement vanaf Definitiefase tot en met de Uitvoering

 

Onze oplossing:

Wij hebben middels het opstellen van een projectplan het te doorlopen proces inzichtelijk gemaakt. Vervolgens zijn de diverse adviseurs gecontracteerd waarna in nauwe samenwerking met de woonconsulenten en zorgmanager de gewenste indeling van de appartementen is ontworpen.

Binnenkort worden de uitvoerende partijen geselecteerd.

Uitvoering staat gepland voor kwartaal 2 en 3 2019.

Sociale duurzaamheid

De huidige bewoners mogen terugkeren nadat het gebouw is gerenoveerd. Dit is een sterke wens die onder hen leeft.

Er wordt een faseringsplan gemaakt om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken.

Dynamische duurzaamheid

Door middel van een nieuwe indeling van het appartement wordt deze weer toekomstbestendig.

Daarnaast worden voorzieningen getroffen, zodat in een toekomstige  hulpvraag van bewoners kan worden voorzien.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar