Nieuwe huisvesting voor BRIXCRM Almelo

De opdrachtgever

BRIXCRM helpt klantgericht te ondernemen door zich te verdiepen in het CRM proces en software oplossingen voor uw bedrijf. Volgens BRIXCRM is elk bedrijf uniek en daarom leveren zij advies op maat. Naast adviseren, helpt BRIXCRM ook bij het implementeren en ondersteunen van een goed CRM proces.

De vraag

BRIXCRM is momenteel gevestigd in Twentepoort Oost en zoekt naar een nieuwe huisvesting. Een mogelijke nieuwe huisvesting is een bestaand pand in het centrum van Almelo. De vraag vanuit BRIXCRM was of wij een advies konden geven over deze huisvesting in termen van #houdbarehuisvesting, waarbij gekeken zou worden naar onder andere de duurzaamheidskansen van het pand.

 

Onze oplossing

Wij hebben in het kader van deze zoektocht een bouwkundige scan gemaakt van de mogelijk nieuwe huisvesting voor BRIXCRM. Daarbij hebben we zo goed mogelijk in kaart gebracht wat de mogelijkheden van het pand zijn. Tevens is in beeld gebracht wat er niet mogelijk is. De kansen van het pand zijn boven water gehaald en geconcretiseerd.

Daarnaast hebben wij een Programma van Eisen opgesteld waaraan de nieuwe huisvesting zou moeten voldoen. De lat is hierin hoog gelegd. Er is behalve naar ecologische aspecten ook gekeken naar de sociale- en dynamische duurzaamheidskansen in de nieuwe huisvesting.

Het geheel hebben we verwerkt in een totaal advies naar BRIXCRM, waardoor zij hun zoektocht naar een #houdbarehuisvesting kunnen voortzetten.

Ecologische duurzaamheid

We hebben inzichtelijk gemaakt welke maatregelen nodig zijn in dit pand om de energievoorziening op niveau te krijgen. Het bestaande dak is gunstig gepositioneerd t.o.v. de zon. Zo zorgt het schuine dak inclusief overstek voor zonwering op de open gevel, anderzijds is het dak zeer geschikt voor de opwekking van zonne-energie.

Sociale duurzaamheid

Het bestaande pand in het centrum van Almelo is een mooie locatie, aangezien de opdrachtgever interactie zoekt met de omgeving. Zo adviseren wij om de gevels nog meer open te maken om deze verbinding met de omgeving vanuit het pand meer te versterken. De beschikbare parkeervoorziening komt vanuit gebruikersgemak naar voren als aandachtspunt.

Dynamische duurzaamheid

Het gaat hier om een bestaand bedrijfspand, het voormalige Scheepsvaarthuis in Almelo. Het doel is om te kijken hoe dit pand getransformeerd kan worden zodat het als een goede jas aansluit op de nieuwe gebruikers. Daarnaast wil de opdrachtgever ook maritieme elementen terugbrengen.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar