Nieuwbouw Gerrit Komrij College en sporthallen te Winterswijk

De opdrachtgever:

Gemeente Winterswijk en Gerrit Komrij College (voorheen Scholengemeenschap De Driemark)

 

 

 

De vraag:

Volledig bouwmanagement opdracht vanaf initiatief fase, locatie onderzoek, begeleiding aankoop grond van NS, samenstellen PvE, ontwerpfase, EU aanbesteding uitvoerenden, directievoering, ondersteuning school bij aankoop schoolgebonden installaties/ inrichtingen en toezicht tijdens uitvoering, aansluitend nazorg.

Onze oplossing:

Volledige gegronde aanpak van de opgave 12.000 m2 bvo schoolgebouw, 3.500 m2 sporthallen en 120 parkeerplaatsen op voormalig spoorwegemplacement, projectplan was de basis, door keuze van de architect is het project in 2 gebouwen gesplitst, schoolgebouw en sport-/ turnhal, welke wel 1 aanbesteding was, doch 2 uitvoeringstrajecten. In dezelfde periode is tevens een tunnel voor langzaam verkeer onder de spoorlijn aangelegd, waarbij Kleissen de gemeente, Prorail en diens aannemer heeft geadviseerd.

Ecologische duurzaamheid:

Minimaal van toepassing, duurzaamheid middels lucht-water warmtepompen en All Air klimaatinstallatie, LED verlichting met daglichtregeling.

Sociale duurzaamheid:

Combinatie van mede gebruikers ingebed in het schoolgebouw, praktijkonderwijs voor PO groepen 7/8 en bibliotheek van Winterswijk gehuisvest. Tevens is een restaurant gehuisvest, welke wordt gerund door leerlingen (praktijk/leerkeuken). De theaterruimte wordt veelvuldig gebruikt door andere partijen, bijv. lezingen, bijeenkomsten en seminars etc…

Schoolgebouw is goed toeven voor de leerlingen en onderwijzend personeel, veel daglicht, ruimte voor nieuwe vormen van onderwijs met open leercentra e.d.

Blikvanger is de basket in het midden van het atrium, waarin de zgn specials (science, handvaardigheid, theaterzaal) zijn gehuisvest.

In het sportcomplex is ruimte voor sportonderwijs, doch in de avonduren maken vele sportverenigingen gebruik van het complex en is een aparte turnhal gerealiseerd voor de turnvereniging die op redelijk hoog niveau turnt.

Dynamische duurzaamheid:

Andere gebruikers kunnen in de toekomst in het gebouw worden gehuisvest, aparte trapopgang, installaties apart bedienbaar, verdiepingen vrij indeelbaar.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar