Funderingsherstel en winkeluitbreiding P.C. Hooftstraat te Amsterdam

De opdrachtgever: Voor dit project hadden wij van twee verschillende opdrachtgevers opdracht. De VvE van het pand Van Baerlestraat 20/20a en P.C. Hooftstraat 135-139 voor het funderingsherstel van het complete pand en Elburg Vastgoedbeleggingen als eigenaar van het winkelpand daarbinnen, voor de uitbreiding van het winkelpand.

De vraag: Het verzorgen van de prijs- en contractvorming, directievoering en toezicht tijdens de uitvoer van de werkzaamheden.

Onze oplossing: Als Kleissen begeleiden we de opdrachtgevers in dit traject. Zowel voor de complete VvE die de werkzaamheden aan het funderingsherstel (in bewoonde staat) hebben opgedragen aan de aannemer. Als anderzijds de vastgoedbelegger die voor zijn huurder het winkelpand heeft laten uitbreiden.

Ecologische duurzaamheid:

  • Het meenemen van verduurzaming van het pand bij de renovatiewerkzaamheden. Op die manier is het pand dat al 100 jaar in gebruik is door dezelfde winkel inmiddels voorzien van een energielabel A op het winkelpand.

Sociale duurzaamheid:

  • De ervaren overlast door bewoners te minimaliseren door de bewoners te informeren over de geplande werkzaamheden en de impact daarvan. Zeker in dit traject waarbij niet vooraf een uitwerkt plan gemaakt kon worden, maar pas in het werk de ernst van de staat van de fundering zichtbaar kon worden, werd er veel ad-hoc geschakeld.

Dynamische duurzaamheid:

  • Verlening van de functionele levensduur van het bestaande vastgoed door uitvoering van noodzakelijk herstel aan de fundering.

Kleissen maakt huisvesting houdbaar