Opleverfeestje #Triada voor 110 woningen in Vaassen

Op 29 mei werd een mooi ‘opleverfeestje’ gevierd met de bewoners en de vaklieden voor de energetische verbetering van 110 woningen in Vaassen.

Door aannemer #Salverda werden daarmee de bewoners bedankt voor hun prettige medewerking in de afgelopen 9 maanden en werden de vaklieden van Salverda en de belangrijkste onderaannemers #Lagemaat, #OnderhoudspartnerLenferink en #vandenBergtechniek bedankt voor hun inzet.

De energetische verbetering van de woningen is een schoolvoorbeeld van #houdbarehuisvesting van #kleissen. Zij zijn van een gemiddeld label D naar een A-label gegaan door onder meer isolatie van de daken, de kruipruimte en de spouwmuren. Enkele beglazing of verouderd isolatieglas werd vervangen voor Hr++ beglazing en energiezuinige CV ketels en MV boxen met CO2 sturing zijn aangebracht. De bewoners hebben tevens 6 PV panelen per woning gekregen. Daarnaast is asbest verwijderd en zijn MJOB werkzaamheden uitgevoerd, o.a. schilderwerk, herstel voegwerk en zijn ramen en deuren vervangen. Alle maatregelen dragen bij aan lagere energielasten en verhoging van het wooncomfort.

Nadat Salverda de aanbesteding heeft gewonnen, is eind 2017 de bouwteamovereenkomst ondertekend en zijn alle woningen opgenomen. Diverse scenario’s voor de energetische verbeteringen zijn uitgewerkt inclusief financiële overzichten. Uiteindelijk heeft Triada gekozen voor bovengenoemde maatregelen en is direct na de zomervakantie gestart met de uitvoering, welke geheel volgens planning is voltooid.

Projectmanager Paul Verbeek van Kleissen is blij met dit mooie eindresultaat!

Deel dit bericht