Ondertekening aannemingsovereenkomst renovatie Mariëndael Arnhem

Op 27 mei werd de aannemingsovereenkomst voor de renovatie van schoolgebouw #Mariëndael in Arnhem getekend door Hennie Loeffen, bestuurder van #DeOnderwijsspecialisten en Arjan van ’t Hul, directeur van #TerSteegeBouwVastgoedRijssen.

De renovatie van dit ca. 6.000 m2 bvo groot schoolgebouw gaat in de komende zomervakantie volop van start met de inbouw van een extra vloer boven de aula en het renoveren van het middendeel. Dit deel kan eind augustus weer in gebruik worden genomen, waarna de vleugel met 3 verdiepingen tot de kerstvakantie onder handen wordt genomen. Vanaf januari t/m juli 2020 volgt de laatste vleugel.

De huidige metselwerkgevels worden voorzien van een sandwichpanelen gevel, waarin nieuwe aluminium puien worden geplaatst. De dakbedekking wordt voorzien van een isolatiepakket waar op het middendeel 244 PV panelen worden aangebracht. Zoals veel schoolgebouwen uit de jaren ’70 is in Mariëndael geen klimaatinstallatie aanwezig (behalve het open zetten van ramen). Door #Loohuis wordt voorzien in een compleet All Air ventilatiesysteem middels VRF (Frisse Scholen klasse B).

Inpandig wordt het gebouw geschikt gemaakt voor een meer eigentijdse manier van lesgeven, onder meer door open werkruimten, kleinere klassen en meer kleinere ruimten voor speciaal onderwijs. De praktijk ruimten worden gecentraliseerd in de grootste vleugel. Wand -en vloerafwerkingen en de plafonds worden compleet gestript en vernieuwd.

Het ontwerp van de renovatie van het gebouw is door een Integraal Ontwerp Team onder leiding van #GAJ|VBW in ca. 1 jaar tot stand gekomen. Bouwteamaannemer Ter Steege is het laatste ½ jaar toegetreden tot het team.

De renovatie van een dergelijk schoolgebouw past uitstekend in de filosofie #HoudbareHuisvesting van #Kleissen. Na de renovatie is het gebouw van het gas af, voldoet het aan de BENG eisen (praktisch zelfvoorzienend) en is toekomstbestendig en geschikt voor de komende 20 jaar Onderwijs.

Onze projectmanager Paul Verbeek vertelt u er graag meer over, neem hiervoor contact op met ons kantoor in Hengelo, 074-2670111.

Deel dit bericht