Minister Schouten bezoekt Vakopleidingscentrum West-Twente

In het kader van de Regio Deals is door het Rijk €30 miljoen beschikbaar gesteld voor de RegioDeal Twente. Een van deze projecten in Twente die mede dankzij deze subsidie vanuit het Rijk wordt gefinancierd is ons Vakopleidingscentrum West Twente in Rijssen.

Onze collega Eugenie Knaap (projectmanager voor dit project) werd benaderd om een gedeelte van het werkbezoek van minister Schouten aan Twente in te vullen binnen het Vakopleidingscentrum. De minister heeft de locatie 8 jan ’20 bezocht. Ze kreeg een toelichting op de plannen van de uitbreiding van het centrum en ze is in gesprek geweest met leerlingen en docenten tijdens een kijkje in de praktijkruimtes van het Bouwgilde en REMO West Twente.

De minister heeft tijdens het bezoek letterlijk een steentje bijgedragen, toen ze in gesprek met een leerling zelf van het vakmanschap heeft geproefd. Zie bijgevoegde foto’s maar ook een stukje film van Tubantia: (na 00:34 bezoek aan Rijssen).

Ook minister Schouten roemt deze samenwerking. “Wat ik mooi vind is de aanpakmentaliteit, ze gaan aan de slag en ze doen het gewoon. Dat is ook de spirit van de regiodeals”

Ook RTV Oost was deze middag ook aanwezig en plaatste een artikel over het bezoek van de minister.

Deel dit bericht