Kleissen wint Tender projectmanagement nieuwbouw scholen en gymzaal Ederveen

De gemeente Ede is in juli 2017 begonnen met een marktconsultatie voor het projectmanagement van twee nieuwbouwscholen en een gymzaal in Ederveen. De marktconsultatie was de eerste stap van de Tender die de gemeente heeft uitgevraagd en deze resulteerde in zes partijen die hun ideeën over het project mochten presenteren. Op deze marktconsultatie volgde in januari 2018 een plenaire sessie met vier partijen, waarna wij onze visie op het project hebben gepresenteerd aan de gemeente.

Met trots mogen wij zeggen dat Kleissen door de gemeente Ede is geselecteerd op verschillende onderscheiden vlakken, namelijk: onze visie op het project, de bouworganisatievorm, het proces en onze ruime ervaring met onderwijsgebouwen. Ook onze brede kijk op de bouwfaseringen speelde mee in de keuze voor Kleissen. We hebben tijdens de Tender bovendien de focus gelegd op #humanagement en #houdbarehuisvesting. Dit project zien wij als een fraaie uitdaging en deze nemen we graag aan.

Met dit project wordt het volgende gerealiseerd: De Calvijnschool en de Julianaschool krijgen in de gemeente Ede een nieuw scholencomplex waarin circa 680 leerlingen zullen worden gehuisvest in ongeveer 28 groepen. Verder wordt er ook een nieuwe gymzaal gebouwd.

Het bijzondere van dit project is onder andere de fasering in de realisatie van het plan. De Julianaschool blijft namelijk in gebruik tijdens de nieuwbouw van de Calvijnschool. Diverse verhuisbewegingen vinden binnen de bouwperiode plaats, waarbij veel aandacht zal moeten zijn voor de veiligheid van de leerlingen en de omgeving.

Wij gaan, gebaseerd op onze visie en expertise, sturing geven aan dit mooie project, zodat er straks een prachtig eindresultaat staat.

 

Deel dit bericht