Kleissen brengt bezoek aan haar project Bakkerij Nollen te Hengevelde

In november 2017 hebben wij als Kleissen opdracht gekregen van Vincent Nollen om zijn nieuwbouw ten behoeve van een grote uitbreiding van zijn bakkerij te begeleiden. In november 2018 werd al volop productie gedraaid!

Gisteren was het de beurt aan onze collega’s om het prachtige eindresultaat met eigen ogen te bekijken! Vincent Nollen vertelde met heel veel passie over zijn bedrijf en het proces van de nieuwbouw. Vervolgens kregen we een interessante rondleiding door de bakkerij en sloten we af met een presentatie van Koen Schage, die met enthousiasme over het bouwproces vertelde.

Kleissen stuurt op houdbare huisvesting
Er is bewust gekozen voor een duurzame koelinstallatie met toepassing van het natuurlijke gas CO2. Deze koelinstallatie is voor het eerst op deze schaal in Nederland toegepast.
Door het toepassen van nieuwe technieken en innovaties hebben wij samen met de opdrachtgever veel ambities op ecologische duurzaamheid kunnen verwezenlijken. De meerderheid van de toegepaste materialen zijn demontabel en kunnen hergebruikt worden. Er is hiervoor gekozen om zo veel mogelijk te voldoen aan circulair bouwen.

Vanuit de ambities van Kleissen om breder te kijken naar duurzaamheid dan alleen de ecologische duurzaamheid, hebben wij ook de ambities op sociaal en dynamische gebied goed kunnen invullen. Naast het feit dat het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is (ca. 250.000 kWh / jaar elektriciteit opwekking d.m.v. PV systeem) , is het gebouw gebruikersvriendelijk (domotica, slimme LED-verlichting, prettige werkomgeving) en toekomstbestendig (cellen multifunctioneel inzetbaar, hergebruikte en herbruikbare materialen).

Op het gebied van toekomstbestendigheid is bewust gekozen voor een doos-in-doos principe. Mocht de opdrachtgever op termijn de behoefte hebben om de bakkerij om te toveren naar een andere functionaliteit, dan is dit aspect opgenomen in het ontwerp.
Kleissen heeft een grote bijdrage geleverd op de houdbare huisvesting door haar eigen expertise en die van anderen bij elkaar te brengen. Dit heeft geleid tot een succesvol gebouw met grote meerwaarde voor Bakkerij Nollen en zijn team.

Met dank aan onze opdrachtgever Vincent Nollen, dat wij deze prachtige bakkerij mochten bezoeken.

Wij zijn als Kleissen trots dat we ook dit project weer succesvol hebben kunnen maken.

Deel dit bericht