Incompany training Nieman geslaagd!

De bouwwereld verandert in een razendsnel tempo. Niet alleen op de bouwplaats zijn veel veranderingen zichtbaar, maar ook alle maatregelen en methoden om te komen tot een duurzamere wereld veranderen in een hoog tempo. Omdat wij onze opdrachtgevers willen blijven faciliteren en onze kennis op peil willen houden, hebben wij Nieman Raadgevende Ingenieurs gevraagd een incompany training te verzorgen bij ons op locatie in Hengelo.

Deze training onder leiding van Martin Dunnink en zijn collega Kevin Houtman stond geheel in het teken van het onderwerp ‘Tools voor de energietransitie’. We hebben het onder andere gehad over Van Gas Los, BENG, NOM/EPV, Thermische Schil, Circulair Bouwen en Bouwbesluit. Gedurende de training zijn ook meerdere praktijkvoorbeelden aan de orde gekomen en in het bijzonder ook een deel van onze lopende projecten.  De belangrijkste aandachtspunten die wij met u willen delen zijn:

  • Nieuwbouw moet voldoen aan BENG per 1 januari 2020;
  • Invoering van de NTA 8800 rekenmethode (vervangt de NEN 7120);
  • Hoe maak ik een energiezuinig concept?
    • Begin met een goed ontwerp en thermische schil;
    • Extra aandacht in ontwerp en uitwerking (integraal benaderen, regelbaarheid, ruimtebeslag installaties, oververhitting in de zomer).
  • Kies voor robuuste oplossingen die ook in de toekomst verder uit te breiden zijn.

Wilt u meer weten of bent u bezig met plannen voor de toekomst en wilt u graag advies inwinnen over de nieuwe BENG eisen dan helpen wij u graag verder met het vormen van een visie voor de toekomst.

Deel dit bericht