Een GO voor verdere opstart van hét Vakopleidingscentrum in Rijssen-Holten

Op 3 oktober 2019 heeft Kleissen in de inspirerende praktijkomgeving van het Experience center (bij Voortman Steel Group) een geweldige gezamenlijke bijeenkomst mogen faciliteren, als start voor het vervolg van de realisatie van hét Vakopleidingscentrum West Twente in Rijssen-Holten.

Op het podium kwamen Ondernemer, Overheid en Onderwijs samen om met elkaar in gesprek te gaan en het belang van het centrum helder te krijgen. Vanuit commitment werd door de betrokken partijen het huidige SchetsOntwerp ondertekend, als startsein voor de volgende ontwerpfase.

Het VOC voor skills ontwikkeling
Momenteel zijn er verschillende vakopleidingen gehuisvest aan de Reggesingel in Rijssen. De behoefte aan meer goed opgeleide vakmensen is groot. Daarnaast zijn er steeds meer uitdagingen op het gebied van energietransitie, klimaatontwikkeling en technologische innovatie die hun impact hebben op de verschillende vakopleidingen. Hierdoor wordt ook een andere behoefte aan de huisvesting gesteld.

Een onderwijsomgeving die niet alleen voor leerlingen bestemd is, maar zeker ook voor de bestaande vakman/-vrouw die vanuit een Leven Lang Ontwikkelen meerdere keren in zijn/haar loopbaan het centrum bezoekt voor om-, bij- en nascholing. Het centrum met een ideale inspirerende omgeving om te ontwikkelen, maar ook innovatieve projecten op te starten vanuit verschillende niveaus. Zo werken er zowel VO leerlingen als MBO studenten in het VOC, maar op termijn kan daar ook het HBO op aansluiten.

Ook als werkomgeving voor docenten en medewerkers is de ontwikkeling van het VOC belangrijk. Het moet de gebruikers in zijn kracht zetten om het beste uit zichzelf te halen om op deze manier de passie voor het vakmanschap over te brengen.

Het VOC heeft straks ook mogelijkheden om intersectoraal cross over opleidingen op te zetten en te faciliteren. In het centrum worden namelijk vaardigheden geleerd voor onder andere zorg, bouw, infra, metaal, techniek, maar ook commercie. Het wordt een prachtige etalage van de verschillende mooie vakmanschappen die Twente te bieden heeft.

Kleissen Bouwmanagement en Advies
Al sinds 2018 zijn we bij Kleissen betrokken bij de ontwikkeling van dit centrum. Vanuit een verkennend onderzoek hebben we eind 2018 een haalbaarheidsstudie gedaan. Dit jaar hebben wij het proces- en bouwmanagement mogen verzorgen om tot een gedragen SchetsOntwerp te komen voor het gehele VOC (zoals het project afgekort is). Nu is dus na verschillende financiële doorrekeningen een gedragen ‘GO’ gekomen om met het verdere ontwerp en realisatie van dit centrum door te mogen gaan. “We zijn er trots op dat wij mogen bijdragen aan dit gave project! Een Vakopleidingscentrum waar onderwijs en arbeidsmarkt elkaar treffen!” aldus projectmanager Eugenie Knaap.

Zie onze website voor meer informatie over dit project of neemt u contact op met projectmanager Eugenie Knaap via e.knaap@kleissen.nl of 074-267 01 11.

Deel dit bericht