Fiscale stimuleringsregelingen

Ook in 2020 liggen er vele kansen binnen fiscale stimuleringsregelingen zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA).
De focus ligt hier nu met name op CO2-reductie en de energietransitie. Daarnaast komt circulariteit steeds vaker terug als thema in deze regelingen. Wilt u hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

CO2-reductie
Om bedrijven te helpen om vóór 2030 de CO2-reductie te behalen, zoals vastgelegd in het klimaatakkoord, stimuleert de overheid investeringen die hieraan bijdragen middels een subsidie. We informeren u graag over de mogelijkheden die voor u van toepassing zijn.

Energietransitie
Gaat u gasgestookte installaties voor elektrische installaties vervangen? Dan wordt dit in veel gevallen gesubsidieerd. Ook blijven SDE subsidies nog beschikbaar voor de opwekking van duurzame energie. Bent u van plan om ook bij te dragen aan een schonere leefomgeving en daarnaast nog zelf geld overhouden door een lagere exploitatielast? De mogelijkheden zijn groot.

Circulariteit
Wat steeds vaker terug begint te komen in subsidieregelingen is circulariteit.
Eind 2019 heeft het RVO de nieuwe milieulijst gepresenteerd. Waar liggen uw kansen? Voorbeelden die in aanmerking komen voor de milieu investeringsaftrek zijn circulaire PV-panelen met terugnamegarantie of een circulaire gevel voor een utiliteitsgebouw met terugnamegarantie. Bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Laat het ons dan weten.

Nieuwbouw en renovatie met BREEAM, GPR of LEED
De toetsing door middel van gebouwkeurmerken zoals BREEAM, GPR of LEED wordt vaak met een dubbel gevoel ontvangen. Het kan bijdragen aan een beter gebouw, maar ook vaak brengt het zijn eigen kosten met zich mee. Bij grotere utiliteitsgebouwen is het echter snel waard om hier toch rekening mee te houden in het voortraject, omdat er een netto fiscaal voordeel tot € 40,50 per vierkante meter BVO mee behaald kan worden.

Wilt u meer informatie over bovenstaande onderwerpen? Koen Schage voorziet u graag vrijblijvend van meer informatie.

Hij is bereikbaar via 074-2670111 of k.schage@kleissen.nl

Deel dit bericht