Razendsnelle ontwikkeling, realisatie en ingebruikname Bakkerij Nollen

In november 2017 hebben wij als Kleissen opdracht gekregen van Vincent Nollen om zijn nieuwbouw ten behoeve van een grote uitbreiding van zijn bakkerij te begeleiden. Na precies een jaar wordt er volop productie gedraaid en kunnen de bakkers volop genieten van een nieuwe werkplek in deze drukke dagen voor Sinterklaas en Kerst.

De totale nieuwbouw besloeg ca. 3000 m2 BVO en voorziet in;

  • 1500 m2 werkruimtes en cleanrooms
  • 200 m2 bakkerij; ovens en frituur
  • 460 m2 koel- en vriescellen incl. shockvriezer
  • 570 m2 kantoren, was- kleedruimte, ontbijt-, lunchruimte en conferentie
  • 50 m2 expeditie
  • 150 m2 technische installaties.

Kleissen stuurt op houdbare huisvesting
Er is bewust gekozen voor een duurzame koelinstallatie met toepassing van het natuurlijke gas CO2. Deze koelinstallatie is voor het eerst op deze schaal in Nederland toegepast.
Door het toepassen van nieuwe technieken en innovaties hebben wij samen met de opdrachtgever veel ambities op ecologische duurzaamheid kunnen verwezenlijken. De meerderheid van de toegepaste materialen zijn demontabel en kunnen hergebruikt worden. Er is hiervoor gekozen om zo veel mogelijk te voldoen aan circulair bouwen.

Vanuit de ambities van Kleissen om breder te kijken naar duurzaamheid dan alleen de ecologische duurzaamheid, hebben wij ook de ambities op sociaal en dynamische gebied goed kunnen invullen. Naast het feit het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is (ca. 250.000 kWh / jaar elektriciteit opwekking d.m.v. PV systeem) , is het gebouw gebruikersvriendelijk (domotica, slimme LED-verlichting, prettige werkomgeving) en toekomstbestendig (cellen multifunctioneel inzetbaar, hergebruikte en herbruikbare materialen).

Op het gebied van toekomstbestendigheid is bewust gekozen voor een doos-in-doos principe. Mocht de opdrachtgever op termijn de behoefte hebben om de bakkerij om te toveren naar een andere functionaliteit, dan is dit aspect opgenomen in het ontwerp.
Kleissen heeft een grote bijdrage geleverd op de houdbare huisvesting door haar eigen expertise en die van anderen bij elkaar te brengen. Dit heeft geleid tot een succesvol gebouw met grote meerwaarde voor Bakkerij Nollen en zijn team.

Om te borgen dat we een razendsnelle ontwikkeling en uitvoering konden bewerkstelligen, hebben wij onze tool Humanagement goed kunnen inzetten. Zo zegt ook de heer Vincent Nollen; alle partijen wisten precies wat ze moesten doen en ook wat de ander moest doen.
In bijgaand filmpje is te horen dat we in het begin direct een vertraging hadden doordat het staal niet tijdig op de bouwplaats was, toch hebben we het gezamenlijk mogelijk gemaakt om deze tijd in te halen en binnen de planning op te leveren.
Naast de door ons gebruikte bouworganisatievorm bouwteam+ en onze tool Humanagement, zijn we in staat geweest om het gedrag van bouwteampartners in een positieve flow te brengen.

Humanagement levert een meerwaarde doordat de partners inzien wat hun eigen gedrag of houding betekend voor de andere partners en de opdrachtgever.

Conclusie; een zeer succesvol gebouw middels een succesvol proces.

Met dank aan onze opdrachtgever Vincent Nollen, dat wij hem mochten helpen.

Wij zijn als Kleissen trots dat we ook dit project weer succesvol hebben kunnen maken. Vincent Nollen en zijn team als ook alle bouwteampartners zijn gelukkig met het resultaat.

Zie voor meer informatie over het ontstaan van de bakkerij zelf onderstaand artikel.

Artikel in de Tubantia

Deel dit bericht