Zorgappartementen Hunenborgh

Aveleijn

Zorgappartementen Hunenborgh

Opdrachtgever Aveleijn heeft in Oldenzaal een bestaand zorggebouw vervangen door een nieuw, groter appartementencomplex: De Hunenborgh. In De Hunenborgh hebben 30 cliënten van Aveleijn de beschikking over een eigen appartement, vier centrale huiskamers en een activiteitenruimte. Het pand bestaat uit 3 bouwlagen en beslaat ruim 3.000 m2 bvo.

Uitdaging

Het pand was een uitdaging om te realiseren: er waren duidelijke wensen voor het appartementencomplex, terwijl de ruimte beperkt was, ook tijdens de bouw. Toch is het gelukt om, na een gedegen voorbereidingsfase, het project binnen precies een jaar te realiseren. De bouw is gestart in februari 2013, de oplevering vond plaats in januari 2014.

Tevreden

Projectleider Michel Vos van Kleissen was verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht. Tot tevredenheid van mevrouw Jägers, teamleider bij Aveleijn: “Ik heb wel verstand van zorg, maar niet van bouwen. Dat maakte helemaal niets uit. De sfeer in het team was uitstekend en ik kon Michel altijd alles vragen. Hij gaf vlot en vakkundig antwoord”.

In gebruik

De Hunenborgh is sinds april 2014 is gebruik, tot grote tevredenheid van de bewoners en medewerkers. Mevrouw Jägers: “Het lijkt wel alsof de cliënten hier al jaren wonen. Ze zeggen ook dat ze nooit meer weg willen.”

Meegewerkt aan dit project