Uitbreiding Inter IKEA Systems te Delft

Inter IKEA Systems

Uitbreiding Inter IKEA Systems te Delft

In Delft is Inter IKEA Systems gevestigd, wereldwijde franchiseverstrekker van IKEA. De medewerkers zaten verspreid over diverse locaties. IKEA heeft deze medewerkers samen gehuisvest bij de IKEA-vestiging aan de Olof Palmestraat te Delft. Daarom is deze vestiging uitgebreid met een vleugel van 3000 m².
Om het bestaande en het nieuwe deel goed op elkaar te laten aansluiten werd ook de bestaande kantoorvleugel verbouwd. De inrichting van de kantoren moest voldoen aan de nieuwe projectmatige manier van werken die IKEA doorvoert. Hiervoor vond intensief overleg plaats met de architect en inrichtingadviseurs van IKEA in Zweden.

Nauwe afstemming

De uitbreiding is gebouwd boven de hellingbaan naar de parkeerkelder. De parkeerfunctie en de winkel mochten zo min mogelijk hinder ondervinden van de bouw. Uiteraard moest ook de veiligheid van personeel en klanten gewaarborgd zijn. Dat vroeg om een nauwe afstemming met de betrokken partijen.
Kleissen verzorgde het projectmanagement. Tot de werkzaamheden behoorden onder andere het opstellen van kostenramingen en stichtingskostenoverzichten, een goede ruimtelijke onderbouwing voor de vergunningsaanvraag, het begeleiden van de aanbestedingen voor de bouwkundige aannemer, installateur en afbouwer en directievoering en toezicht gedurende de uitvoering van de bouw.

In het voorjaar van 2016 is het project conform planning en binnen budget opgeleverd.

Meegewerkt aan dit project