Scholencluster De Twijn

Gemeente Hellendoorn

Scholencluster De Twijn

Scholencluster De Twijn in Nijverdal gaat onderdak bieden aan de basisscholen De Peppel en Talentrijk, Kinderopvang West-Twente (buitenschoolse opvang) en een gymzaal. Het cluster wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige ijsbaan aan de P.C. Stamstraat. Het pand is ontworpen door BCT Architecten.

Duurzaamheidspakket

Het gebouw kent een aantal duurzaamheidsmaatregelen. Zo is het programma van Eisen afgestemd op klasse B Frisse Scholen. Het gebouw krijgt bovendien energielabel A++. een luchtwarmtepomp, energiezuinige verlichting en er wordt FSC-hout toegepast. Daarnaast is ook gekeken naar duurzaamheid op andere vlaken, zoals duurzame beplanting en sociale duurzaamheid door brede communicatie met de betrokkenen.

Design & Build

Kleissen en Partners heeft de gemeente Hellendoorn ondersteund in de totstandkoming van de Programma’s van Eisen en de uitvoering van de (Design en Build) aanbesteding. Daarnaast zijn de toetsingen verzorgd van het ontwerp aan de uitgangspunten en de gedane aanbieding van de aannemer. Het gebouw wordt eind 2014 opgeleverd.

Meer lezen

Meegewerkt aan dit project