Nieuwe sportaccommodatie op Kenniscampus Ede

Nieuwe sportaccommodatie op Kenniscampus Ede

Op de Kenniscampus in Ede komt een nieuwe grote binnensportaccommodatie. Kleissen begeleidt hiervoor het ontwerp-traject. De sportaccommodatie van ca. 6.000 m2 bvo wordt onder andere voorzien van een tribune voor 1200 zitplaatsen. Het gebouw komt dichtbij CSG Het Streek in Ede, een scholengemeenschap waarvoor Kleissen enkele jaren geleden de nieuwbouw heeft begeleid. De sportaccommodatie zal met name gebruikt worden door leerlingen van COG ROC A12 uit Ede. Daarnaast gaan natuurlijk diverse verenigingen gebruik maken van de sporthal, waaronder eredivisie-volleybalclub VV Prins uit Ede.  Het gebruik door die verschillende partijen stelt de nodige eisen aan de faciliteiten. Projectmanager Paul Verbeek heeft het ontwerptraject, wat in een sneltreinvaart is verlopen, begeleid. Oorspronkelijk was het de bedoeling van de gemeente om het project middels Design&Build in de markt te zetten, doch om meer tijd te creëren zodat het PvE verder kon rijpen is besloten om het ontwerp compleet door architect AGS, Bartels constructies, DWA installatieadviseur en DGMR bouwfysica en brandveiligheid te laten uitwerken. Op basis van EMVI criteria wordt de EU aanbesteding in de markt gezet. Naar verwachting start de bouw in april 2017, de oplevering is gepland in januari 2018. De ingebruikname van de sporthal is dan aansluitend.

Als alles volgens plan verloopt, dan is de nieuwe topsporthal in Ede midden 2018 klaar voor gebruik. Het is de bedoeling dat de bouw op 4 juni start. Meer hierover in onderstaand bericht van Omroep Gelderland.

https://www-omroepgelderland-nl.cdn.ampproject.org/c/s/www.omroepgelderland.nl/nieuws/amp/2131603/Topsporthal-Ede-midden-volgend-jaar-klaar

4hres

 

Bron: AAA, AGS Architecten Amsterdam d.d. 01-07-2016