Nieuwbouw Tjellens Hengelo

Tjellens

Nieuwbouw Tjellens Hengelo

Tjellens, adviesbureau voor recruitment en outplacement, heeft een nieuw eigen pand gebouwd in Hengelo. Het hoogwaardige, duurzame gebouw ligt aan een vijver op bedrijventerrein Westermaat Campus. De gevel aan de waterzijde heeft veel glas, zodat er ook vanuit het gebouw een mooie blik op het water is. Het pand beschikt bovendien een vlonder boven het water, met een open haard en een zitje. Architect voor dit pand is Robert Morsink Bouwplan. Voor het interieur is een interieurarchitect geselecteerd.

Goed binnenklimaat door innovatief glas

Het kantoor van Tjellens voldeed aan de subsidie-eisen voor een zeer duurzaam utiliteitsgebouw. Hiertoe is het pand o.a. voorzien van een warmtepomp en 14 zonnepanelen. Voor een goed binnenklimaat is de nieuwste ontwikkeling op glasgebied toegepast: glas met een hoge lichtdoorlatendheid (60%) en een zeer lage zondoorlatendheid (28%). Hierdoor is minder koelend vermogen nodig en kan zonwering grotendeels vervallen.

Kleissen verzorgde voor het gehele traject het projectmanagement en begeleidde de opdrachtgever bij de aankoop van grond, toetsing van het ontwerp aan de gestelde kaders, de selectie van aannemers en het projectmanagement tijdens de bouw.

Op vrijdag 6 maart 2015 is het pand op feestelijke wijze geopend en officieel in gebruik genomen.

Meegewerkt aan dit project