Luchthaven Teuge

Teuge International Airport

Luchthaven Teuge

Teuge International Airport, gelegen nabij Apeldoorn, is een luchthaven voor met name commerciële luchtvaart. Er worden verschillende vormen van kleine luchtvaart aangeboden door bedrijven die op Luchthaven Teuge zijn gevestigd, zoals lesverkeer voor beroepsvliegers, rondvluchten, zweefvliegen, parachutespringen, taxi- en charterverkeer en zakelijke vluchten. Vanaf de luchthaven worden ook overheidsvluchten uitgevoerd. Teuge International Airport krijgt een nieuw, duurzaam havendienstgebouw.

Industriële look

Het oude havendienstgebouw, waarin de luchtverkeersleiding is gehuisvest, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom wordt er een nieuw havendienstgebouw gerealiseerd met faciliteiten voor de luchtverkeersleiding, piloten en andere klanten. Het gebouw is functioneel en bescheiden van grootte: circa 150 m² bruto vloeroppervlak. Het gebouw, ontworpen door Karus Architectuur en Stedenbouw, krijgt een industriële look: de staalconstructie blijft zichtbaar en de dakplaten en gevelbeplating bestaan uit  stalen sandwichpanelen. De kop van het gebouw is volledig van aluminium vliesgevels in de vorm van een diamant, wat goed is voor het uitzicht van de luchtverkeersleiding.

Het gebouw is tevens zeer duurzaam. Het wordt een energieneutraal pand, o.a. door gebruik van zonnepanelen op het dak, een hoge isolatiewaarde en een warmtepomp.

 

Aanbesteding

De aanbesteding is net gestart. Deze wordt verzorgd door Kleissen. Daarnaast adviseert Kleissen de opdrachtgever m.b.t. ontwerp, aanbesteding en bouwbegeleiding.

Opgeleverd

Het Havendienstgebouw is half november opgeleverd. Zie hiervoor ook:

Meegewerkt aan dit project