Integraal Kindcentrum Borgele te Deventer

De onderwijsspecialisten

Integraal Kindcentrum Borgele te Deventer

Het Kindcentrum Borgele is een voorzieningencentrum voor vier instellingen die bepalend zijn voor de doorgaande ontwikkeling van jonge kinderen. In de nieuwbouw worden de volgende projectpartners gehuisvest:

Op dinsdag 14 juni 2016 is bij de nieuwbouw van IKC Borgele in Deventer het hoogste punt bereikt, wij waren erbij en wat wordt het mooi!

13423836_1033020830123210_3108873002988001198_n

Het gebouw heeft één bouwlaag en 2 patio-binnentuinen. Elke partner heeft zijn eigen ingang, school/speelplaats en specifieke inrichting voor de gebruikers. Daarnaast worden een multifunctionele ruimte en 2 speelzalen met alle partners gedeeld.

Duurzaam

Het project kent een hoog duurzaamheidsniveau, ondermeer door een droog bouwsysteem, hoofddraagconstructie van houten liggers en dakplaten, een mos-sedumdak, hogere warmte-isolerende waarde en gebruik van zonnepanelen.

Samenwerking

Het gebouw wordt gerealiseerd op hetzelfde terrein in de wijk Borgele in Deventer waar nu de Borgloschool staat. Samenwerking tussen de projectpartners in de nieuwbouw staat hoog op de agenda, niet alleen door medegebruik van ruimten, maar vooral ook het ervaren met en leren van elkaar door kinderen.

Partijen

De betrokken bouwpartners zijn: