Integraal Kindcentrum Borgele te Deventer

De onderwijsspecialisten

Integraal Kindcentrum Borgele te Deventer

Het Kindcentrum Borgele is een voorzieningencentrum voor vier instellingen die bepalend zijn voor de doorgaande ontwikkeling van jonge kinderen.

In de nieuwbouw zijn de volgende projectpartners gehuisvest:

Openbare basisschool Borglo van Openbaar Primair Onderwijs Deventer (OPOD)

School voor Speciaal Onderwijs de Linde van de Onderwijsspecialisten

Orthopedagogisch dagcentrum ’t Lantaarntje van stichting de Parabool

Kinderopvang Partou

 

Ook op de website van Kleissen onder nieuwsberichten kunt u diverse artikelen omtrent dit project terugvinden.

Het gebouw heeft één bouwlaag en 2 patio-binnentuinen. Elke partner heeft zijn eigen ingang, school/speelplaats en specifieke inrichting voor de gebruikers. Daarnaast worden een multifunctionele ruimte en 2 speelzalen met alle partners gedeeld.

Duurzaam

Het project kent een hoog duurzaamheidsniveau, ondermeer door een droog bouwsysteem, hoofddraagconstructie van houten liggers en dakplaten, een mos-sedumdak, hogere warmte-isolerende waarde en gebruik van zonnepanelen.

Samenwerking

Het gebouw is gerealiseerd op hetzelfde terrein in de wijk Borgele in Deventer waar de Borgloschool stond. Samenwerking tussen de projectpartners in de nieuwbouw staat hoog op de agenda, niet alleen door medegebruik van ruimten, maar vooral ook het ervaren met en leren van elkaar door kinderen. Het concept van IKC Borgele, is uniek in Nederland. Brede scholen zijn al regelmatig gerealiseerd, maar de toevoeging van zorgaanbieder De Parabool maakt het bijzonder.

Partijen

De betrokken bouwpartners zijn:

Kleissen verzorgde vanaf het DO het gehele bouwmanagement, de Europese aanbesteding en tijdens de uitvoering de directievoering en het toezicht. Opgeleverd december 2016.